Το Aguadito de pollo είναι ένα παραδοσιακό περουβιανό στιφάδο που παρασκευάζεται με κοτόπουλο, λαχανικά και κόλιανδρο. Είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που συχνά σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ρύζι ή πατάτες.
Για να φτιάξετε aguadito de pollo στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε κύβους
1 μικρή πατάτα, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή aguadito de pollo:
Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή φούρνο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό, τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο, την πατάτα, το κόλιανδρο, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το κοτόπουλο να ψηθεί.
Σερβίρετε το aguadito de pollo ζεστό, με ρύζι ή πατάτες στο πλάι.
Σημείωση: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά στο aguadito de pollo, όπως πιπεριές, κολοκυθάκια ή φασολάκια. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το καρύκευμα στα γούστα σας, προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, αλάτι ή πιπέρι ανάλογα με την επιθυμία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους ζωμού ή νερού για να διαφοροποιήσετε τη γεύση του στιφάδο.
0 Comments