ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Περου aji Σαλτσα

 


Μια παραδοσιακή σάλτσα από το Περού ονομάζεται σάλτσα aji, η οποία παρασκευάζεται από πιπεριές aji, επίσης γνωστές ως περουβιανές πιπεριές ή πιπεριές τσίλι. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για τη σάλτσα aji:

Καβουρδίστε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου και 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα καβουρδισμένα μπαχαρικά με 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι, 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 2-3 πιπεριές aji (χωρίς σπόρους και κοτσάνια).

Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα, δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα ανάλογα με τις ανάγκες.

Για να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα, απλά βάλτε τη με το κουτάλι πάνω από ψητό κρέας ή ψάρι ή χρησιμοποιήστε τη ως ντιπ για λαχανικά ή ψωμί. Απολαύστε την!



Post a Comment

0 Comments