Το Analı kızlı είναι μια παραδοσιακή τουρκική σούπα που παρασκευάζεται με αρνί, ρύζι και ρεβίθια. Εδώ είναι μια συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να την φτιάξετε στο σπίτι:
Συστατικά:
1 κιλό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι άψητο ρύζι
1 φλιτζάνι ρεβίθια, μουλιασμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας και στραγγισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
6 φλιτζάνια νερό
Οδηγίες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αρνί και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν χρησιμοποιείτε), την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενωθούν.
Προσθέστε το ρύζι και τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να καλυφθούν με τα μπαχαρικά.
Ρίξτε το νερό και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε, σκεπασμένο, για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το αρνί να μαγειρευτεί πλήρως.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά ή γιαούρτι αν θέλετε.
Ελπίζω να απολαύσετε αυτή την παραδοσιακή τουρκική σούπα!
0 Comments