Σουπες του κοσμου . Πως να φτιαξω σουπα αυγολεμονο , Ελλαδα

 


Το Αυγολέμονο είναι μια παραδοσιακή ελληνική σούπα που φτιάχνεται με ζωμό κοτόπουλου, ρύζι και αυγά. Είναι μια κρεμώδης, λεμονάτη σούπα που σερβίρεται συχνά ως ορεκτικό ή ως ελαφρύ γεύμα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για αυγολέμονο:

Συστατικά: 1:

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλιτζάνι μακρόσπερμο ρύζι

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφήστε το ζωμό κοτόπουλου να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Σιγοβράστε για 20-30 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το χυμό λεμονιού.

Ρίξτε σιγά σιγά περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας συνεχώς με σύρμα για να μαλακώσουν τα αυγά.

Ρίξτε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα με το ζωμό και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι η σούπα να είναι ζεστή και τα αυγά να έχουν δέσει το ζωμό.

Αλατοπιπερώνετε τη σούπα με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Σερβίρετε το αβγολέμονο ζεστό, γαρνιρισμένο με επιπλέον μυρωδικά ή φέτες λεμονιού, αν θέλετε. Απολαύστε τη σούπα!

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Σουπες του Κοσμου.Πως να φτιαξω Ash-e doogh Σουπα απο το Ιραν.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments