ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΓΑΛΛΙΑ Bordelaise sauce

 


Η σάλτσα Bordelaise είναι μια παραδοσιακή γαλλική σάλτσα που παρασκευάζεται με κόκκινο κρασί, μεδούλι οστών, κρεμμυδάκια και βότανα. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για τη σάλτσα Bordelaise:


Συστατικά: 1:


2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή μοσχαρίσιου κρέατος

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ασκαλώνια

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο μυελό των οστών (προαιρετικά)

Οδηγίες:


Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε το κόκκινο κρασί και το ζωμό μοσχαριού ή μοσχαριού και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το βούτυρο, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε για να ενωθούν.

Εάν το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε το μεδούλι των οστών και ανακατέψτε για να συνδυαστούν.

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρετε τη σάλτσα αμέσως ή αφήστε τη να κρυώσει και αποθηκεύστε τη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Ζεστάνετε ξανά πριν το σερβίρισμα.

Σημείωση: Αυτή είναι απλώς μια βασική συνταγή για τη σάλτσα Bordelaise και ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες παραλλαγές αυτής της σάλτσας που περιλαμβάνουν πρόσθετα συστατικά ή έχουν ελαφρώς διαφορετικές οδηγίες.


Post a Comment

0 Comments