Η Duxelles είναι μια κλασική γαλλική σάλτσα που παρασκευάζεται από ψιλοκομμένα μανιτάρια και κρεμμυδάκια που σοτάρονται σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματιστούν. Χρησιμοποιείται συχνά ως βάση για άλλα πιάτα, όπως γεμίσεις ή σάλτσες, και προσθέτει μια πλούσια, αλμυρή γεύση στο πιάτο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε ντουξέλλες στο σπίτι:
Συστατικά: 1:
1 κιλό μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματιστούν, περίπου 5-7 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε τα νταξέλια με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Χρησιμοποιήστε τα duxelles ως βάση για άλλα πιάτα, όπως γεμίσεις ή σάλτσες, ή σερβίρετε τα ως καρύκευμα μόνα τους.
Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει! Ενημερώστε με αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.
0 Comments