Πως να φτιαξω ιταλικο Finocchiona



 Το Finocchiona είναι ένα είδος ιταλικού σαλαμιού που είναι αρωματισμένο με σπόρους μάραθου. Για να φτιάξετε το finocchiona, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

Συστατικά:

2,2 λίβρες (1 κιλό) χοιρινή ωμοπλάτη ή κοιλιά, κομμένη σε μικρούς κύβους.

75 γραμμάρια αλάτι

1,4 oz (40 g) ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού μούρα αρκεύθου

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Φυσικό χοιρινό έντερο, μήκους περίπου 45 εκατοστών

Οδηγίες:

Ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, τους σπόρους μάραθου, τους κόκκους πιπεριού, τα μούρα αρκεύθου, τη σκόνη σκόρδου, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μικρό μπολ.

Τρίψτε το μείγμα σε όλους τους κύβους χοιρινού κρέατος και αφήστε τους σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 95°C (200°F).

Τοποθετήστε τους κύβους χοιρινού κρέατος σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήστε τους στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 63°C (145°F).

Αφαιρέστε το χοιρινό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αλέθετε το χοιρινό κρέας στη μεσαία πλάκα του κιμά.

Γεμίστε το χοιρινό κιμά στο φυσικό χοιρινό περίβλημα και δέστε τις άκρες για να σχηματίσετε λουκάνικο.

Κρεμάστε το λουκάνικο σε δροσερό και ξηρό μέρος για περίπου 3 εβδομάδες για να ωριμάσει και να αναπτύξει τη γεύση του.

Η φινόκιονα συνήθως κόβεται σε λεπτές φέτες και σερβίρεται ως σνακ ή ορεκτικό. Καλή όρεξη!

Post a Comment

0 Comments