Συνταγες του κοσμου . Kokoda Fiji



 Τα Φίτζι είναι ένα νησιωτικό έθνος στον Ειρηνικό Ωκεανό που είναι γνωστό για την ποικιλόμορφη και γευστική κουζίνα του, η οποία επηρεάζεται από διάφορους πολιτισμούς, όπως ο Φίτζι, ο Ινδικός, ο Κινέζικος και ο Ευρωπαϊκός. Ένα παραδοσιακό πιάτο από τα Φίτζι που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι ονομάζεται "κοκόντα", το οποίο είναι μια μαριναρισμένη σαλάτα με ωμό ψάρι που συνήθως παρασκευάζεται με γάλα καρύδας, χυμό λάιμ, πιπεριές τσίλι και διάφορα βότανα και μπαχαρικά.

Για να φτιάξετε το kokoda, θα χρειαστείτε: 

500 γραμμάρια φρέσκου λευκού ψαριού (όπως μαχί μάχι, γουάχου ή τόνο)

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ

1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη σε κύβους

1 μικρή πράσινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη σε κύβους

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Οδηγίες:


Κόψτε το ψάρι σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το γάλα καρύδας, το χυμό λάιμ, τις πιπεριές τσίλι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.

Περιχύστε το ψάρι με τη μαρινάδα και ανακατέψτε τα κομμάτια για να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 4 ώρες.

Σερβίρετε το κοκόντα παγωμένο, γαρνιρισμένο με επιπλέον κόλιανδρο αν θέλετε.

Το κοκόντα σερβίρεται συνήθως ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο και συχνά συνοδεύεται από ρύζι στον ατμό ή ροτί (ένα είδος πλατύ ψωμιού). Είναι ένα δροσιστικό και γευστικό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα καλοκαιρινό γεύμα. Απολαύστε το!

Post a Comment

0 Comments