ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Τσεχια Koprová omáčka



 Η Koprová omáčka, ή αλλιώς σάλτσα με άνηθο, είναι μια παραδοσιακή τσέχικη σάλτσα που παρασκευάζεται με ξινή κρέμα, άνηθο και μερικές φορές άλλα συστατικά όπως αλεύρι ή μουστάρδα. Για να την φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά: 

1 φλιτζάνι ξινή κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, απλά χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο γάλα ή νερό. Μόλις η σάλτσα αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή, μπορείτε να τη σερβίρετε αμέσως ή να την παγώσετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Post a Comment

0 Comments