Η σάλτσα αστακού είναι μια πλούσια και κρεμώδης σάλτσα που παρασκευάζεται με κρέας αστακού, βούτυρο και διάφορα άλλα συστατικά. Συχνά σερβίρεται πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή ως καρύκευμα για πιάτα με θαλασσινά. Ακολουθεί μια συνταγή για την παρασκευή σάλτσας αστακού:
Συστατικά: 1:
1 κιλό μαγειρεμένο κρέας αστακού, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Οδηγίες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η πάστα να πάρει ένα ελαφρύ χρυσοκάστανο χρώμα.
Προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλου και το λευκό κρασί στην κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει.
Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρέας του αστακού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί ο αστακός.
Σερβίρετε τη σάλτσα πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή ως καρύκευμα για πιάτα με θαλασσινά. Απολαύστε την!
Σημείωση: Μπορείτε να προσαρμόσετε τα καρυκεύματα ανάλογα με τα γούστα σας. Για μια πιο πικάντικη σάλτσα αστακού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο πιπέρι καγιέν. Για μια πιο ήπια σάλτσα, μπορείτε να παραλείψετε το πιπέρι καγιέν ή να μειώσετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα καρυκεύματα, όπως σκόρδο ή σκόνη κρεμμυδιού, στη σάλτσα, αν το επιθυμείτε.
Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Σαλτσες του Κοσμου .Πως να φτιαξω Sanbaizu JAPAN.
Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ
0 Comments