Πώς μπορώ να φτιάξω mozzarella



 Για να φτιάξετε μοτσαρέλα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:


1 γαλόνι πλήρες γάλα

1/4 φλιτζανιού ξύδι ή χυμό λεμονιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ (προαιρετικά)

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πανί τυριού

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την παρασκευή τυριού μοτσαρέλα:


Ζεστάνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 90 βαθμούς Φαρενάιτ. Ανακατέψτε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και το κιτρικό οξύ, εάν το χρησιμοποιείτε.


Αφήστε το μείγμα να πήξει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να διαχωριστεί το τυρόπηγμα από τον ορό γάλακτος.


Στρώστε ένα σουρωτήρι με τυρομάντηλο και ρίξτε προσεκτικά το τυρόπηγμα στο σουρωτήρι για να στραγγίξετε τον ορό γάλακτος.


Μεταφέρετε το τυρόπηγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ζυμώστε το τυρόπηγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει λείο και εύπλαστο.


Προσθέστε το αλάτι στο τυρόπηγμα και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι το αλάτι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.


Σχηματίστε το τυρί σε μπάλα και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.


Απολαύστε τη σπιτική σας μοτσαρέλα! Μπορείτε να το καταναλώσετε ως έχει ή να το χρησιμοποιήσετε στις αγαπημένες σας συνταγές.

Post a Comment

0 Comments