ΣΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Ragù alla Romagnola EMILIA-ROMAGNA, ITALY

 


Η Ragù alla Romagnola είναι μια παραδοσιακή σάλτσα με βάση το κρέας από την περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας. Ακολουθεί μια συνταγή για την παρασκευή της στο σπίτι:


Συστατικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μέτριο καρότο, σε κύβους

1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 κιλό χοιρινό λουκάνικο, αφαιρεμένο από το περίβλημά του

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού κρέατος

1 κονσέρβα ντομάτας σε κύβους (14,5 ουγγιές)

Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Ζυμαρικά, για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή φούρνο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.

Προσθέστε τον κιμά και το χοιρινό λουκάνικο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Ρίξτε το κόκκινο κρασί και το ζωμό βοδινού κρέατος και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ περίπου.

Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους στην κατσαρόλα, μαζί με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Ανακατέψτε για να ενωθούν.

Συνεχίστε να σιγοβράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας περιστασιακά, για επιπλέον 1-2 ώρες ή μέχρι να πήξει και να ενωθούν οι γεύσεις.

Σερβίρετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα αν θέλετε. Απολαύστε τη σάλτσα!

Post a Comment

0 Comments