Σαλτσες Του Κοσμου. Πως να φτιαξω Salsa verde toscana ,TUSCANY, ITALY

 


Η Salsa verde toscana είναι μια παραδοσιακή ιταλική πράσινη σάλτσα που προέρχεται από την περιοχή της Τοσκάνης στην Ιταλία. Συνήθως παρασκευάζεται με φρέσκα βότανα, γαύρο, σκόρδο και κάπαρη και σερβίρεται συχνά με ψητά κρέατα ή λαχανικά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για salsa verde toscana:

Συστατικά:

1 φλιτζάνι συσκευασμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

1/2 φλιτζάνι συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού

1/4 φλιτζανιού συσκευασμένα φύλλα φρέσκιας μέντας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

2 φιλέτα γαύρου, ξεπλυμένα και στεγνά.

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη και στεγνή

1/4 φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Οδηγίες:

Σε ένα πολυμηχάνημα ή μπλέντερ, ανακατέψτε το μαϊντανό, το βασιλικό, το δυόσμο, τον άνηθο, τα φιλέτα γαύρου, το σκόρδο και την κάπαρη. Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο.

Με τη μηχανή σε λειτουργία, προσθέστε αργά το ξύδι και στη συνέχεια το ελαιόλαδο μέσω του σωλήνα τροφοδοσίας.

Αλατοπιπερώνετε τη salsa verde με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Σερβίρετε τη salsa verde σε θερμοκρασία δωματίου ως σάλτσα για ψητά κρέατα ή λαχανικά. Απολαύστε τα!

Post a Comment

0 Comments