ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Bak kut teh Μαλαισια



Το Bak kut teh είναι μια γευστική και αρωματική σούπα χοιρινών πλευρών που είναι δημοφιλής στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Εδώ είναι μια συνταγή για το πώς να φτιάξετε bak kut teh στο σπίτι:


Συστατικά:


2 κιλά χοιρινά παϊδάκια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 λίτρο νερό

1/2 φλιτζάνι ελαφριά σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας σκούρα σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

2 κομμάτια γλυκάνισου

2 γαρύφαλλα

2 κομμάτια φλοιού κανέλας

1 κομμάτι τζίντζερ, κομμένο σε φέτες, σε μέγεθος αντίχειρα

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τα χοιρινά παϊδάκια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα στρειδιών, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το λευκό πιπέρι. Μαρινάρετε τα παϊδάκια για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μαριναρισμένα παϊδάκια στην κατσαρόλα και ροδίστε τα από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε το νερό στην κατσαρόλα και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Προσθέστε στην κατσαρόλα την ελαφριά σάλτσα σόγιας, τη σκούρα σάλτσα σόγιας, το λευκό πιπέρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, τον φλοιό κανέλας, το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και την πέτρινη ζάχαρη. Σιγοβράστε για άλλα 30 λεπτά.

Αφαιρέστε τα παϊδάκια από την κατσαρόλα και σερβίρετε με λευκό ρύζι στον ατμό και διάφορα συνοδευτικά, όπως τόφου, αυγά βραστά και λαχανικά. Απολαύστε το!


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Bacon soup.

Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

Post a Comment

0 Comments