Η παρασκευή σούσι είναι μια τέχνη που απαιτεί κάποια δεξιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Εδώ έχετε έναν απλό οδηγό βήμα προς βήμα για την παρασκευή σούσι:
Υλικά:
- Σούσι ρύζι
- Σεσαμέλαιο
- Λευκό κρασί ξιδιού
- Σούσι άλγη (νορι)
- Ψάρι (π.χ., τόνος, σολομός), κομμένο σε λεπτές φέτες
- Λαχανικά (π.χ., αγγούρι, αβοκάντο), κομμένα σε λεπτές φέτες
- Σόγια σως
- Πίκλες τζίντζερ
Εργαλεία:
- Σουσιερα (συσκευασία σούσι)
- Μαχαίρι
- Ξύλινο κύρτωμα (σαν πρόσθετο χέρι)
- Μαγειρική πιάτσα (για να βρέξετε τα χέρια σας)
Βήμα προς Βήμα:
Προετοιμασία Ρυζιού:
- Πλύνετε το σούσι ρύζι μέχρι να είναι καθαρό το νερό.
- Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Αφήστε το ρύζι να κρυώσει, και ανακατέψτε το με ένα μείγμα σεσαμελαίου και λευκού
- κρασιού ξιδιού.
Προετοιμασία Συστατικών:
- Κόψτε το ψάρι και τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
- Κόψτε τις πικλες τζίντζερ σε λεπτές λωρίδες.
Προετοιμασία Σούσι:
- Τοποθετήστε μια σουσιερα σε ένα φύλλο σούσι.
- Τοποθετήστε μια λεπτή στρώση ρυζιού στο μέσο της σουσιερας.
- Προσθέστε λίγο ψάρι και λαχανικά στη μέση του ρυζιού.
- Ανακατέψτε λίγο σόγια σως στα χέρια σας και βρέξτε ελαφρά το ρύζι.
Τυλίγμα Σούσι:
- Αρχίστε να τυλίγετε τη σουσίερα με βοήθεια του ξύλινου κυρτώματος.
- Συνεχίστε να τυλίγετε με πίεση αλλά με προσοχή ώστε να διατηρήσετε τον σχήμα.
Κοπή του Ρολού:
- Με ένα καλό και καθαρό μαχαίρι, κόψτε το ρολό σούσι σε μικρές μερίδες.
Σερβίρισμα:
- Τοποθετήστε τις μικρές μερίδες σούσι σε ένα πιάτο.
- Γαρνίρετε με πικλες τζίντζερ και σόγια σως.
Καλή απόλαυση του σπιτικού σούσι που φτιάξατε! Θυμηθείτε ότι η πρακτική και η εμπειρία θα βελτιώσουν την ικανότητά σας με τον χρόνο.
Στο προηγουμενο αρθρο μιλησαμε για Πως επισκευάζω παλιά, σκουριασμένα σίδερα σε οικοδομές ; Τι υλικά χρειάζομαι και ποια εργαλεία;.
Ισως σε ενδιαφερει και αυτη η κατηγορια ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ
0 Comments